Kuchyň K&K
Předchozí
Další
Změna v jídelníčku 24.6.a 25.6. 24.6. a 25.6. se omlouváme za změnu. Máme Vám dodat bramborovou kaší, ale máme již nakoupeny nové brambory a z nich kaši neuděláme a to nás před měsícem při plánování nenapadlo. Omlouváme se a děkujeme za tolerování změny.
V červenci, v pondělí 6.7., slavíme státní svátek , vařit nebudeme a dovolenou si vybereme v srpnu od 21.8. do 31.8. Na začátku prázdnin nás bude v kuchyni o polovinu méně a tak prosíme o toleranci s případnými nedostatky. Všem našim věrným strávníkům a také těm nově příchozím vzkazujeme: Děkujeme za Vás!
Od 1.5. se opět vracíme k Vašim jídlonosičům. Prosíme o udržování čistoty jídlonosičů i z vnější strany. Stále prosíme o pokračování bezkontaktního předávání obědů. V květnu nás čekají svátky 1.5. a 8.5., opět budeme vařit, ovšem nabízíme pouze jedno menu. V pondělí 11.5. také nabízíme pouze jedno jídlo, v tento den nás v kuchyni bude o polovinu méně, tak abychom vše zvládli. Děkujeme za Vaši trpělivost se změnami, které jsme v době nouze provedli. Děkujeme za Vaše objednávky a věrnost. Mějte radostné dny.
Díky situaci, která klade velké nároky na naši vlastní zodpovědnost, jsme od 16.3.přistoupili k následujícím opatřením: 1. Obědy rozvážíme pouze v jednorázových boxech. Cenu boxů jsme snížili na 8,- kč (z původních 11,- kč). Snažíme se snížit riziko přenosu infekce z nesterilních nosičů. 2.Obědy rozváží pouze 1 auto, doba rozvozu se může lišit až o 1 hodinu oproti běžnému režimu 3. Do styku s potravinami přichází pouze 2 osoby. Zesílili jsme hygienu na pracovišti, a to jak při zacházení s potravinami, úklidu kuchyně a rozvozového auta, osobní hygienu, tak v používání ochranných pomůcek. 4. Prosíme o vytvoření podmínek k bezkontaktnímu předání obědů. 5. Pokud je to možné prosíme o platbu obědů na účet 43-6168890227/0100. Do poznámky napište příjmení a období, za které platíte. Prosíme o platby hned v pondělí na daný týden anebo za celou objednávku. Kdo nemá přístup k bezkontaktní platbě, budeme respektovat i platby v hotovosti. 6. V případě, že některé potraviny nebudou k dostání (snad se nestane). Upravíme skladbu jídla i bez oznámení. 7. V dubnu nás čekají dva svátky 10.4. a 13.4., vařit nebudeme, ale komu oběd pomůže, dejte vědět na email, telefon nebo při rozvozu a oběd dovezeme. Budeme vařit pouze 1 menu. 8. O víkendu se snažíme šít roušky, kdo potřebuje přihlaste se. Děkujeme za respektování změn, děkujeme za Vaše pokračující objednávky. A věříme, že vše společně zvládneme. Buďte zdrávi.
Dnes se musìme omluvit, dovoz obědu se dnes zpozdí asi o půl hodiny. A na vině jsou nekvalitní brambory,které jsme vyhodili a museli uvařit nové. Moc se omlouváme za případně zmatky.

Menu 2

Co můžete očekávat

  • jídlo inspirované francouzskou, italskou a řeckou kuchyní
  • omáčky plné zeleniny, případně jen lehce dochucené smetanou či máslem - bez zahuštění moukou
  • kvalitní maso, ale jen v libové podobě
  • občas i netypické přílohy
  • bylinky

Maso

-porce 150g
-odebíráme od vlastního řezníka Samuela Ryana z Lipové Lázní
-maso je z čerstvé porážky, vyzrálé a řezník úžasný
-vepřové, hovězí, kuřecí, krůtí - vše jen libové
-dusíme, vaříme, pečeme
- smažené masa v Menu 2 nenajdete
-z ryb najdete pouze lososa, bělomasé ryby, čerstvě vyloveného pstruha a kapra
-ryby dodáváme 1x týdně

Šťáva, omáčky

-výpeky z masa poctivě zpracováváme, tak aby vznikla šťáva
-moukou nezahušťujeme, pouze zeleninou, případně pohankovou nebo kukuřičnou moukou
-omáčky zde najdete pouze zeleninové
-na dochucení používáme v létě vlastní bylinky, v zimě sušené, sůl, čerstvě mletý pepř, chilli, kari, garam masala,..............
-na tu správnou chuť občas použijeme máslo nebo olivový olej

Zelenina

-najdete ji v Menu 2 každý den
-tepelně upravenou nebo syrovou
-najdete u nás méně používanou zeleninu, kterou jiné vyvařovny nepoužívají: čerstvý listový špenát, lilky, dýně hokaido, avokado, šalotky, polníček, rucolu, frisee saláty, atd.
-zeleniny v jídle najdete od 100 do 200g

Přílohy

-200g brambor, 180g rýže, 180g těstovin, 160g knedlíků...........pro muže, hlavně fyzicky pracující porce lehce navyšujeme
--brambory máme jen od jednoho dodavatele a nejsou konzervované
-rýži najdete trochu jinou než je zvykem a to rýži Basmati a rýži Arborio (rýže na rizoto)
-těstoviny jen z tvrdé pšenice, amarantu, rýžové
-bulgur, kuskus

Tuky

-čerstvé máslo, olej olivový, řepkový
-tuk používáme, ale šetříme s ním

Zpět na Složení obědů.

Fotogalerie
Není záznam
Kontaktujte nás

Máte dotaz či zájem o podrobnější informace k našim službám? Vyplňte prosím své údaje, rádi se vám ozveme.

Jméno a příjmení
Email
Zpráva


© 2020 Menu 2 | Kuchyň K&K Kuchyně - nutriční poradenství, kuchyně Všechna práva vyhrazena. Optimalizováno pro IE7, Gecko a Operu.
Voltage Multimedia Studio - Tvorba www stránek, internetových prezentací, katalogů a eshopů.
Page generated in 1.9025 seconds | Memory usage: 36.75 mb / from 70M
Sdílej odkaz na: